اخبارفرهنگی

نخستین مشارکت در «طرح مجازات اقدامات غیر مجاز مرتبط با تجهیز کاوش یا اکتشاف میراث فرهنگی»

[ad_1] به گزارش خبرگوهردشت

رییس مرکز پژوهش های مجلس، از راه اندازی سکوی شفافیت و مشارکت مردمی در قانون گذاری، در این مرکز خبر داد و گفت: برای گام نخست «طرح مجازات اقدامات غیر مجاز مرتبط با تجهیز کاوش یا اکتشاف میراث فرهنگی» برای مشارکت مردمی منتشر شد.

وی با بیان اینکه هیچ تصمیمی بدون نظر مردم کامل نیست، افزود: این سکوی نوین، بستری فراهم می‌کند که نظرات مردم، نخبگان و مراکز پژوهشی به‌طور ساختاریافته در فرآیند بررسی طرح‌ها و لوایح نقش‌آفرین باشند.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح کرد: در این فرآیند جدید، نظرات مردم را از طریق سامانه‌های هوشمند گردآوری، تحلیل و در اختیار تصمیم‌گیران قرار می‌دهد. این رویکرد جدید، قدرت تصمیم‌گیری مردم را تقویت کرده و سیاست‌گذاری را دقیق‌تر و منطبق بر نیازهای واقعی جامعه می‌کند.

سامانه‌های اطلاعاتی پویا برای تحلیل و تصمیم‌گیری

وی خاطرنشان کرد: این سکو، دارای داشبوردهای اطلاعاتی و تحلیلی است که وضعیت روز جامعه را نسبت به موضوعات قانون‌گذاری به‌صورت بصری، در اختیار همگان قرار می‌دهد و به‌واسطه این داشبوردها، افراد می‌توانند به داده‌های پردازش‌شده دسترسی داشته باشند و درک بهتری از روندهای جاری در جامعه داشته باشند.

جایگاه ویژه نخبگان و متخصصان

نگاهداری یادآور شد: علاوه بر مشارکت عمومی، نخبگان، فعالان حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها، اندیشکده‌ها و دستگاه‌های اجرایی در این سامانه جایگاه ویژه‌ای دارند. این گروه‌های تخصصی می‌توانند دیدگاه‌های تحلیلی و کارشناسی خود را ارائه کرده و از طریق بسترهای اختصاصی، به تصمیم‌سازان کشور مشورت دهند.

ویژگی‌ها و مزایای سکوی مشارکت مردمی

وی در تشریح ویژگی‌ها و مزایای سکوی مشارکت مردمی، توضیح داد: شفافیت و جامعیت یکی از این موارد است چراکه تلفیق نظرات عمومی با پژوهش‌های علمی، تصویری واقعی از نیازهای کشور ارائه می‌دهد. همچنین دقت و سرعت بالا ویژگی دیگر این سکو است چون نظرات مردم در کوتاه‌ترین زمان تحلیل و به نمایندگان مجلس منتقل می‌شود. همچنین این سکو قدرت تصمیم‌گیری مردمی را ارتقا می‌بخشد چراکه امکان تعامل مستقیم مردم با قانون‌گذاران و تأثیرگذاری در روند تصمیم‌گیری‌ها به وجود می‌آورد. همچنین تحلیل چندبعدی ویژگی دیگر این سکو است چرا که بررسی نظرات از زوایای مختلف همچون احساسات عمومی، پراکندگی جغرافیایی و ویژگی‌های اجتماعی، برای تصمیم‌گیری‌های دقیق‌تر و هوشمندانه‌تر، در این سکو صورت می‌گیرد.

انتهای پیام

[ad_2]
منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا