اخباراقتصادی

صعود ۴۲ هزار واحدی شاخص بورس

[ad_1] به گزارش خبرگوهردشت

در اولین روز هفته که خبر رسید لوایح پالرمو و سی اف تی در کمیسیون‌های مجمع به تصویب رسیده، دلار کاهشی و بورس افزایشی شد؛ به طوری که شاخص کل بازار سرمایه با افزایش حدود ۴۲ هزار واحد به رقم دو میلیون و ۷۳۷ هزار واحد رسید و کانال ۲.۷ میلیون را که ۲۱ اسفند از دست داده بود مجددا تصاحب کرد.

رشد قابل ملاحظه امروز بورس در شرایطی اتفاق افتاد که شدت ریزش بورس از ۱۳ اسفند به بعد باعث شده بود تا این بازار نتواند کانال ۲.۸ میلیون را که در ماه های اخیر چهار بار فتح کرده و دوباره از دست داده حفظ کند.

امروز شاخص هم‌وزن نیز ۹۴۷۳  واحد افزایش داشت و در عدد ۸۰۲ هزار و ۸۵۸  واحد ایستاد.

در اولین روز کاری هفته تعداد سهام مثبت بورس ۲۵۶ عدد و سهام منفی ۴۳ عدد بود. تعداد خریداران به ۵۲ هزار نفر رسید. به طور کلی بازار ۱.۵۹ درصد افزایش داشت.

امروز حدود ۴۲۵ هزار فقره معامله به ارزش ۱۴ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.

صعود ۴۲ هزار واحدی شاخص بورس
نقشه بازار بورس ـ شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳

فملی، فولاد و وبملت بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند. از نمادهای پرتراکنش نیز می‌توان به غانیزان، آلومینا و خودرو اشاره کرد.

روز ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شاخص فرابورس ایران نیز ۲۶۷ واحد افزایش یافت و به ۲۴ هزار و ۵۷۵ واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس ۲۵۵ هزار فقره و ارزش آن ۱۳۰ هزار میلیارد تومان بود.

آریا، نیشکر و زاگرس بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند. اخشان، الکتروماد و خیمن نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.

بازار سهام از روز دوم آبان روند صعودی به خود گرفته و در ادامه رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. تا جایی که در این مدت شاخص کل بورس حدود ۳۱ درصد رشد کرد. اما از ۲۲ دی‌ماه به بعد دچار نوسان کاهشی شده است. در روزهای اخیر نیز این بازار بین کانال ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در نوسان بوده و چهار مرتبه کانال ۲.۸ میلیون را از دست داده که روز ۷ اسفند مجددا وارد کانال ۲.۸ میلیون شد. ۲۱ اسفند نیز به پایین کانال ۲.۷ میلیون سقوط کرد اما ۲۵ اسفند مجددا آن را به دست آورد.

امروز سید محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد: کمیسیون مشترک از کمیسیون‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و قضائی، لوایح سی‌اف‌تی و پالرمو را تصویب کرد و امیدوارم در صحن مجمع هم تصویب شود.

عبور سی‌اف‌تی و پالرمو از این مرحله و امیدواری به عضویت ایران در FATF ظاهرا اثر مثبتی بر بازار سهام ایجاد کرده است؛ چرا که به گفته کارشناسان، این لوایح، از یک‌سو با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امن‌تری برای فعالیت‌های اقتصادی ایجاد می‌کنند و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار می‌سازند.

برخی کارشناسان معتقدند بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آن‌طور که باید و شاید رشد کند. با این حال بورس تا قبل از ریزش‌های اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال ۲.۹ میلیون واحد شده بود.

انتهای پیام

[ad_2]
منبع

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا