به گزارش خبرگوهردشت به نقل از ایسنا، در ابتدای این جلسه که روز یکشنبه یکم مرداد در استانداری البرز برگزار شد، حمیدرضا نامداری مدیرعامل آبفای البرز گفت: ما براساس وظیفه ذاتی مسئول تأمین آب پایدار و با کیفیت برای مردم استان هستیم.
نامداری افزود: وضعیتی که ما با آن مواجه هستیم و باید برنامه ریزی میکردیم عدم زیرساختهای لازم برای تامین این خواسته و افزایش جمعیت و مهاجرت پذیری است.
وی ادامه داد: برای تامین آب در پنج الی شش ماه گذشته چیزی حدود ۶۵ چاه احیا، مهندسی مجدد یا کف شکنی شد و ۳۰ حلقه چاه جدید نیز حفر شد.
این مسئول ضمن عذرخواهی مجدد از قطع آب که در هفتههای اخیر به خاطر سیل و قطع برق رخ داد، تصریح کرد: باید برای پایداری برنامه ریزی میکردیم باید به سرعت طرفیت آبگیری تاسیسات تصفیه از آبهای سطحی را ارتقا میدادیم و بر همین اساس الان ظرفیت ما ۲۷۰ لیتر بر ثانیه آبگیری از سد کرج و طالقان افزایش پیدا کرده و به دنبال بحث متعادل سازی و اصلاح ساختار هیدرولیکی شبکه هستیم.
نامداری با بیان اینکه ظرفیت آبگیری کرج مرکزی و شرقی کرج از سد طالقان ۷۰ درصد افزایش یافته است، گفت: اقدام دیگر بحث مرکز مدیریت و پایش تاسیسات در سطح استان است که طی چند روز آینده این امکان وجود دارد که این مرکز افتتاح شود.
وی خاطرنشان کرد: باید به آینده نیاز استان هم باید نگاه داشته باشیم و در این خصوص در سه حوزه یکی بحث افزایش ظرفیت استفاده از آبهای سطحی با ایجاد تصفیه خانه که با احداث تصفیه خانه شماره سه شروع شد و تاکنون پیشرفت مناسبی دارد و با حضور وزیر نیرو این امر سرعت خواهد گرفت و قول دادیم که برای پیک مصرف سال آینده بتوانیم بخش فرایندی تصفیه خانه را وارد مدار و ظرفیتمان از سد کرج را افزایش دهیم دنبال میکنیم. ظرفیت تصفیه خانه شماره یک کرج هم از ۲۷۰ تا ۳۰۰ لیتر بر ثانیه به ۳۷۰ رسید. بخش تکمیلی آن هم ۱۰۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت کرج اضافه میکند.
این مسئول ادامه داد: با توجه به افت آبدهی چاهها ۵۰ حلقه چاه جدید در نقاط مختلف حفر و تجهیز کردیم تا در واقع پیک دچار مشکل نشویم.
وی ادامه داد: در بحث پایدارسازی و ایجاد سامانه ذخیره آب که مشکل داشتیم هم یک برنامه ریزی کردیم تا ظرف یک سال آینده ۱۱۰ هزار مترمکعب مخزن احداث و با حمایت های که از وزارت نیرو و استانداری خواهیم داشت طی سال آینده به نتیجه برسانیم. امیدواریم با انجام این کارها وضعیت پایداری ایجاد کنیم
داوود نجفیان مدیرعامل شرکت آب منطقهای البرز هم گفت: در بخش زیرساختها با دهه عقبماندگی مواجه بودیم و حتی ظرفیتهای اجرای پروژه هم به دلیل فقدان ردیف اعتباری نداشتیم و هیچ چشم اندازی برای طرح های تامین آب شرب از سال های گذشته نبود که با اقدامات انجام شده توانستیم چشم انداز روشنی تا سال ۱۴۳۰ از انتهای سال ۹۹ شکل گرفت.
وی تصریح کرد: حدود ۲۵ درصد آب شرب البرز از منابع سطحی و ۷۵ درصد از بخش زیرزمینی تامین میشود.
نجفیان با اشاره به افزایش ۵۵ میلیون مترمکعبی سهمیه آب از دو سد کرج و طالقان گفت: اگر زیرساختها تکمیل شود تامین آب از منابع سطحی با این تخصیص به ۳۷ درصد میرسد.
وی به آخرین وضعیت تصفیهخانههای استان اشاره کرد و گفت: تصفیه خانه هشتگرد در مرحله افتتاح است و به میزان ۲۰۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت آب استان اضافه میکند. مدل اول بخش دوم با ظرفیت ۸۰۰ لیتر در ثانیه هم شهریور و مدل دوم آن هم تا آخر سال آماده میشود و ۲۵ میلیون مترمکعب نیاز آب شهرهای غربی را تامین میکند.
وی خاطرنشان کرد: طی این مدت دو پروژه آبرسانی به نظرآباد و اشتهارد را شروع کردیم که خوشبختانه امروز گزارش گرفتیم که آب به مخزن اشتهارد رسیده و مشکل اشتهارد با این خط رفع تا آخر شهریور به طالقان وصل میشود.
نجفیان ادامه داد: در سامانه شرق ما به خاطر نبود برنامه گذشته که بتوانیم فعلا از هشت میلیون مترمکعب استفاده میکنیم. این ظرفیت باید به ۵۰ میلیون مترمکعب برسد که در همین راستا ایجاد تصفیه خانه با ۶۵۰ میلیارد تومان مصوب شده است.
حسن کریمی مدیرعامل شرکت توزیع برق البرز هم در این جلسه به عقب افتادگی استان در زیرساختهای توزیع برق اشاره و اعلام کرد: البرز تقریبا آخرین استانی است که پست ۴۰۰ کیلوولت در آن به بهره برداری میرسد.
کریمی در ادامه به برنامهریزیهایی که برای مدیریت مصرف در پیک مصرف صورت گرفته بود اشاره کرد و گفت: میزان صرفهجویی از محل کشاورزی، اداری و … ۱۸۰ مگاوات در روز بوده است.
وی با اشاره به پروژههایی که در سفر وزیر نیرو مصوب شد، گفت: احداث پست ۴۰۰ کیلوولت کمال آباد و اشتهارد و همچنین پست ۲۳۰ کیلوولت نظرآباد از جمله مصوبات این سفر بود.
کریمی در پایان گفت: در حوزه روستایی و بهسازی روستاها در سال گذشته توانستیم به اندازه ۶ سال قبل از آن پروژه تعریف کنیم و ذیل قرارگاه اجتماعی استان برای توانمند سازی ۶۶ محله محروم استان همگام با قرارگاه در محلات حضور و در زمینه جمعآوری انشعاب غیرمجاز و برق رسانی و تامین روشنایی گام برداریم.
سیدرضا غفاریان مدیرعامل شرکت گاز البرز هم در این نشست گفت: اول انقلاب فقط پنج شهر و یک روستای گازدار و ۵۰ هزار خانوار تخت پوشش گاز داشتیم اما امروز تعداد شهرها به هزار و ۲۰۰ و روستاها به ۳۶ هزار روستا و جمعیت به ۲۷ میلیون خانوار رسیده است.
غفاریان گفت: البرز روزی جزو پایتخت کشور بود ولی روستایی داشتیم که در ۵۰۰ متری کرج گاز نداشت و من به خاطر این عقب ماندگی در خدمترسانی عذرخواهی می کنم.
وی با بیان اینکه در شروع دولت قرار شد این عقب ماندگی جبران شود، گفت: برای جبران عقب ماندگی در سال گذشته ۱۱۰۰ میلیارد تومان از منابع وزارت نفت جذب کردیم ۱۰۰ میلیارد تومان هم کم آوردیم که از منابع استانهایی که نتوانستند جذب کنند استفاده کردیم.
وی در پایان گفت: با اقداماتی که طی این مدت صورت گرفت تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ هیچ خانهای در البرز بدون علمک گاز نخواهد بود.