اخباراسلایدر

نباید با الگوی کشت به صورت شعاری و کار نمایشی برخورد کرد

به گزارش خبرگوهردشت، علیرضا عباسی با بیان اینکه یکی از مسائل مهمی که باید به آن توجه شود، محدودیت های جدی در منابع آب و خاک کشور است، اظهار کرد: با وجود همین منابع محدود باید امنیت غذایی مورد توجه قرار گیرد و نباید کمرنگ شود که خدای ناکرده کشور به سمت وابستگی پیش رود.

وی با اشاره به اینکه در خصوص پیاده سازی الگوی کشت متاسفانه برنامه و آمایش صحیحی دیده نشده است،گفت: به همین خاطر جامعه تولید کننده نمی داند چه محصولی را کجا و به چه میزان کشت دهد. لذا در فصول مختلف فراوانی یا کمبود محصولات متنوع به چشم می آید.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین باید توجه ویژه ای به موضوع الگوی کشت شود و برنامه ریزی اساسی در این راستا صورت گیرد، وجود الگویی مناسب برای کشت بر اساس ظرفیت ها و اقلیم آن منطقه حیاتی است.

وی تصریح کرد: مطمئناً وقتی چنین الگویی با رعایت الزامات آن وجود داشته باشد به طور مثال شاهد کشت برنج در مناطقی که خشک است و آب زیادی را برای کشت طلب می کند، نیستیم.

عباسی با بیان اینکه در اسناد بالادستی نظام و برنامه های پنج ساله توسعه به اجرایی شدن الگوی کشت پرداخته شده است، خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه آورده شده بود که شش ماه بعد از ابلاغ برنامه باید الگوی کشت اجرایی شود ولی اجرایی نشده بود تا هنگام بررسی بودجه ۱۴۰۱ در مجلس شورای اسلامی الگوی کشت را آوردیم که در شش ماهه اول سال ابلاغ شود.

وی افزود: نگرانی هایی که در این حوزه وجود دارد برطرف خواهند شد به شرط اینکه وزارت جهاد کشاورزی اراده انجام این کار را داشته باشد و دنبال بهانه جویی نباشند. برآورد ما این است که اراده ای که بخواهد این کار را به نتیجه برساند در وزارت جهاد کشاورزی کمرنگ است.

نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه اعلام شود بعد از ۵۰ سال الگوی کشت اجرایی شده است و با واقعیت در تناقض باشد، کار خوبی نیست.

وی اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی تهیه الگوی کشت را به جای اینکه به معاونت زراعت خود تحویل دهد، به سازمان تات این مسئولیت را می دهد، اگر قرار است به صورت اصولی پیش رویم باید حوزه زراعت این کار را انجام دهد و متولی باید این مجموعه باشد و کار را پیش ببرد.

عباسی ادامه داد: متاسفانه در این حوزه دانشگاه ها به کار گرفته نشدند، در حوزه فرهنگ سازی صدا و سیما که ظرفیت بسیار خوبی دارد به صورت جدی و هماهنگ با سایر دستگاه ها ورود نکرده است.

وی گفت:: در ترویج الگوی کشت بین کشاورزان، به صورت تحمیلی و اجبارگونه نمی توان با کشاورز صحبت کرد باید کشاورز را تشویق کرد، باید سیاست های تشویقی گذاشت، از طرفی هم حس مسئولیت پذیری کشاورز باید برانگیخته شود تا اینکه احساس کند نسبت به کشور و جامعه مسئولیتی دارد تا امنیت غذایی را تامین کند. اگر ما نگاه جامعی داشته باشیم مطمئنا الگوی کشت قابلیت اجرائی دارد.

عباسی ادامه داد: الگوی کشت برای اولین بار ابلاغ نشده است سال های قبل هم ابلاغ شده ولی اجرائی نشده است.

وی اظهار کرد: مطالبه ما از دولت این است که نباید با الگوی کشت به صورت شعاری و کار نمایشی برخورد کرد. با وجود گذشت ۲ ماه از ابلاغ، هنوز کار خاصی انجام نشده است، باید دغدغه دولتمردان اجرایی شدن الگوی کشت باشد تا با توجه به محدودیت های منابع آبی و خاکی، بصورت بهینه بتوانیم از منابع موجود استفاده کنیم.

وی بیان کرد: مجلس این آمادگی را دارد که اگر نیاز باشد، قانونگذاری جدیدی در برنامه هفتم توسعه یا بودجه های سالیانه انجام دهد ولی مشروط به اینکه کار نمایشی در دستگاه وزارت جهاد کشاورزی پیگیری نشود.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سال ۱۳۹۰ قانون انتزاع در کشور مصوب شد قبل از آن اختیاراتی که در حوزه جهاد کشاورزی بود در اختیار وزارت بازرگانی بود بعد از اینکه وزارت بازرگانی منحل شد تعدادی از اختیارات را در حیطه وزارت صمت داشتیم و بعضی از اختیارات به وزارت جهاد کشاورزی مربوط می شد تا سال گذشته چالش شدیدی بین دو وزارتخانه بود و هر موقع وزرای مربوطه مورد سوال واقع می شدند به خاطر عدم هماهنگی از جواب درست طفره می رفتند.

وی ادامه داد: الگوی کشت نیاز به تمرکز وظایف و یک مرکز تصمیم گیری و فرماندهی واحد دارد در حال حاضر در استان ها، استاندار مسئول پیاده سازی الگوی کشت است و سایر قسمت ها باید کمک کنند.

عباسی گفت: نگرانی ما از این است که فردا وزارت جهاد کشاورزی اعلام کند که وزارت نیرو در تخصیص آب همکاری نکرد به همین علت نتوانستم این کار را انجام دهم یا سازمان برنامه و بودجه همراهی لازم را نداشت … مجلس باید جلوی این مسائل را از همین الان بگیرد. اگر مجلس را به وزارت نیرو یا سازمان برنامه و بودجه یا استانداری ها ارجاع دهند، قابل قبول نیست. ما وزارت جهاد کشاورزی را از ابتدا تا انتهای فرایند، مسئول اجرای الگوی کشت می دانیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا