به گزارش خبرگوهردشت، شهاب مستوفی با اشاره به شیوع بیماری تب کریمه کنگو، اظهار کرد: توجه به احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصول گرم سال هم زمان با فصل فعالیت مخزن بیماری (کنهها) ضروری است.
وی ادامه داد: عموم مردم به ویژه گروههای در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاهها، قصابان، کشاورزان و به ویژه روستاییان و عشایر که به نحوی با دام سر و کار دارند و همچنین شهروندانی که برای تفریح به اطراف شهرها و گردشگاههای طبیعی میروند مواردی را باید رعایت کنند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: مردم گوشت مصرفی خود را صرفاً از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی مجاز که تحت نظارت دامپزشکی و مرکز بهداشت هستند، تهیه کنند.
وی با اشاره به لزوم استفاده از دستکش، هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و نیز منازل تصریح کرد: از خرید گوشتهای بدون مهر دامپزشکی خودداری شود.
این مسئول با اشاره به لزوم خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاهها خاطرنشان کرد: از مصرف گوشت تازه خودداری و گوشت خریداری شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال صفر تا ۴ درجه سانتی گراد نگهداری شده و سپس مصرف شود.
مستوفی با اشاره به لزوم خودداری از مصرف جگر به صورت خام گفت: جگر خریداری شده باید به مدت حداقل ۴۸ ساعت در یخچال ۰ تا ۴ درجه سانتی گراد، نگهداری و سپس مصرف شود.
وی با اشاره به لزوم رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت اظهار کرد: هنگام پشم چینی دامها، از تجهیزات و لوازم ایمنی و حفاظت کننده استفاده شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره به لزوم اجتناب از استراحت در مراتع و کوهستانها بدون رعایت استفاده از وسایل ایمن مثل زیرانداز بیان کرد: بدن دام و اصطبلهای روستایی با سموم مخصوص دامپزشکی برای کاهش جمعیت کنهها سمپاشی شود.
وی ادامه داد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد ویروسی است که توسط گونهای از کنهها منتقل میشود..
مستوفی خاطرنشان کرد: با وجودی که بیماری مخصوص حیوانات است اما موارد تک گیر و همه گیریهای ناگهانی این بیماری در انسان نیز اتفاق میافتد. شیوع بیماری بیشتر در ماههای گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنهها است.