از طرفداری تتلو تا ترویج موسیقی مردمی در کرج
به گزارش خبرگوهردشت، به قلم: دانیال ایلبیگی، تقریباً دو ماه پیش بود که کلیپی از یک امامزاده در اصفهان خارج شد و این کلیپ چیزی نبود جز همخوانی جمعی از دختران دبیرستانی با یک گروه موسیقی؛
درد این کلیپ آنجایی بیشتر شد که تقریبا همه دختران اصفهانی حاضر در امامزاده، یکصدا آهنگی از تتلو را میخواندند.
ضمن احترام به همه آنهایی که خواننده مورد علاقهشان با دیگران یا نسلهای قبل کمی تفاوت دارد، طرفداران این خواننده قطعاً شاهد برخی رفتارهای خاص از تتلو و تتلوها نیز بودهاند.
تتلویی که تقریبا در بیشتر آهنگهای خود الفاظ بالای هجده سال دارد.
تتلویی که بسیاری از موزیک هایش را نمیتوان با خانواده گوش داد؛
تتلویی که با افتخار جدا شدن ها و روابط خاصش را برای مردم به اشتراک میگذارد؛
تتلویی که با ترویج خالکوبی در نقاط مختلف بدن، کمتر رنگ پوستی در بدنش دیده میشود؛
تتلویی که در مجازی، محدودیتی در بیان فحش و ناسزا به پدر و مادر خود نیز ندارد.
آری؛ درد خوانندگی دسته جمعی دختران اصفهانی در کنار مقدسات و عرف جامعه، به حفظ بودن آهنگهای تتلویی برمیگردد که هیچ خط اخلاقی و رفتاری برای خود و مخاطبانش قائل نیست.
اما در کرج چند روزی میشود که مردم موسیقیهای خوب میشنوند؛
موسیقی هایی که شاید کمی سمت و سوی جوانان به سمت خوانندگانی همچون تتلو را کمی تغییر دهد.
در جشنواره لاله ها حجت اشرف زاده، در ماه رمضان سالار عقیلی و محمد علیزاده و کنسرتهایی با حضور بهنام بانی و علی زند وکیل و آخرین کار هم اجرای محسن یگانه بود که نه فحش میدهند، نه با دعواهای ساختگی فالوور جمع میکنند، نه روی سر و صورتشان کلکسیون خالکوبی است؛
این اتفاقات مثبت در حالیست که سالها در شهری مثل کرج با تشخیص اداره ارشاد، کنسرتها یا شل و ول بود، یا جلویشان گرفته میشد؛
محمد علیزاده در کنسرتی که در کرج برگزار کرد در جمع طرفدارانش گفت: متوجه نشدم که چرا از سال ۹۴ تا امروز اجازه برگزاری کنسرت در شهر و زادگاه خودم را نداشتم؛
گفتنیست محمد علیزاده از خوانندگانیست که در کرج متولد شده و بین سالنی که پس از سالها در آن اجرا داشت و بیمارستان محل تولدش(کسری)، تنها یک خیابان فاصله بود.
مهرگان، یکی از تهیه کنندگانیست که در برگزاری کنسرت ها در کرج نقش بسزایی داشته و علیرغم برخی مخالفتها با پیگیری های خود، علی زند وکیل و بتازگی محسن یگانه را برای اجرا به کرج دعوت کرد.
مهرگان در خصوص برگزاری کنسرت در شهری مثل کرج گفت: هربار که برای دیدن کنسرت به عنوان یک شهروند راهی تهران میشدم، از نبود این برنامههای شاد در شهر خودم یعنی کرج، حسرت میخوردم.
وی افزود: مگر میشود قوانین در حوزه ارشاد و موسیقی از تهرانی که پایتخت کشور عزیزم ایران است با کرجی که ۳۰ کیلومتر از تهران فاصله دارد، این همه متغیر باشد؟
مهرگان در ادامه گفت: قطعا اینکه شئونات باید در همه مراحل رعایت، امنیت و ایمنی مردم از ابتدا تا انتها تأمین، سالن استاندارهای لازم را داشته و عوامل برگزاری نیز حرفه ای باشند، برکسی پوشیده نیست و همواره تمامی تیم اجرایی اهتمام خود را برای برگزاری باشکوه کنسرتها انجام میدهند.
این تهیه کننده درباره سرمایهگذاری در برگزاری کنسرت ها و درآمد برنامهها نیز گفت: سود این کار بستگی به ظرفیت سالن، هزینه تیم اجرایی و گروه موسیقی، قیمت بلیط، اجاره سالن و برخی عوامل دیگر دارد و با تصمیماتی که برخی مواقع برای کنسرتها در لحظات پایانی گرفته میشود و بعضاً به کنسلی میانجامد، ریسک درآمدی آن را بالا برده و کمتر تهیه کنندهای تن به برگزاری کنسرت با این شرایط میدهد.
وی افزود: در گذشته برنامه هایی داشتیم که پول خواننده، اجاره سالن و حتی عوامل اجرایی را پرداخت کردیم و وقتی نوبت به بلیط فروشی رسید، ناگهان با دستور مقام اجرایی و فرهنگی همه چیز بر باد رفت و ضرر، سهم تهیه کننده در روزهای سخت اقتصادی شد.
در پایان امیدواریم مسئولان اجرایی و متولیان فرهنگ استان هرچه سریعتر به دنبال جایگزین هایی برای موسیقیهای تتلویی باشند؛
چراکه موسیقی در دنیای امروز همچون نقاشی، معماری، سینما و چه بسا مهمتر از آنها قابلیت حذف شدن ندارد و فروش بلیطهای کنسرتِ تمام سانسهای محسن یگانه در کرج، در کمتر از ۲ ساعت، چیزی نیست جز علاقه مردم به موسیقی و اجرای زنده؛
این عدم حذف قطعأ جز با داشتن جایگزینی مناسب برای امثال تتلوها امکان پذیر نیست و امیدواریم در این جایگزینی کمی چاشنی سرعت به مدد فرهنگ شهر و جوانان ما بیاید.
پ ن: کلیپی از اجرای آهنگ بهت قول میدم با اجرای محسن یگانه در اکو مال کرج؛